header_verpleegkundigen4

Telecardiologie

Om de diagnostiek en de patiëntvriendelijkheid te verbeteren biedt het Antonius Ziekenhuis, in samenwerking met TeleMC, telecardiologie aan. Met deze service krijgen huisartsen en instellingsartsen de mogelijkheid om tijdens hun spreekuren digitaal ECG's te verzenden. Dit stelt de arts in de gelegenheid om sneller een duidelijke diagnose te stellen. Daarnaast is het voor de patiënt plezierig om snel duidelijkheid te hebben over zijn gezondheid zonder daarvoor de gang naar het ziekenhuis te hoeven maken.

 

Hoe werkt het?

 

Voor een teleconsult heeft u een ECG-apparaat nodig met de mogelijkheid tot het maken van een PDF-bestand. Het ECG wordt via een beveiligde internetpagina verzonden. Binnen één werkdag ontvangt u de beoordeling en het advies en kunt u het eventuele vervolgtraject bepalen.

 

Het aanvragen van het consult kan op twee manieren:

 

  1. Via www.telemc.nl. U start het telecardiologie consult via “inloggen deelnemers”.
  2. Via ZorgDomein. U start het teleconsult vanuit uw HIS via de tab Telezorg in ZorgDomein. Op deze manier zijn belangrijke gegevens zoals BSN, geboortedatum, anamnese en medicatie meegenomen naar het aanvraagformulier. Heeft u interesse, maar nog geen ZorgDomein (www.zorgdomein.nl), neem dan contact op met TeleMC.

 

Teleconsultatie is kostenloos te gebruiken en er gelden geen contractuele restricties.

 

Meer informatie?

 

Heeft u vragen over telecardiologie, dan kunt u contact opnemen met de heer G. v/d Werf, via telefoonnummers 0515-488544 en 06-21116164 of via het emailadres: gvdwerf@antonius-sneek.nl. Ook is het mogelijk om ons digitale contactformulier te gebruiken.

 

In het artikel ‘ECG’s maken in de huisartsenpraktijk’, verschenen in het vakblad NVDA januari 2011, vindt u meer informatie over het gebruik, de werking en het gemak van telecardiologie.

 

ECG’s maken in de huisartsenpraktijk

 

ECG Cursus

 

De cardiologen zijn van plan om één of meerdere ECG cursussen te geven als daar behoefte aan is. Hierbij worden verschillende ECG’s geïnterpreteerd en worden de assistentes bijgeschoold in het maken van ECG’s. Heeft u interesse, dan kunt u dat kenbaar maken bij de heer G. v/d Werf.