header_verpleegkundigen4

Informatie voor huisartsen

De vakgroep Cardiologie biedt diverse faciliteiten voor huisartsen. Onze wachttijden zijn altijd tot een minimum beperkt. Mocht het desondanks nodig zijn de patiënt op nog kortere termijn te laten zien dan kan altijd worden overlegd met de dienstdoende cardioloog. Deze is altijd bereikbaar op het bekende spoednummer of anders via de centrale van het Antonius Ziekenhuis.

 

HuisartsenECG

 

Mocht u als huisarts een ECG willen hebben van uw patiënt dan kan dit ieder dag op kantooruren. Het huisartsenECG is bedoeld om pathologie uit te sluiten bij laagrisicopatiënten. Patiënten bij wie een gerede verdenking op recent ontstane angina pectoris bestaat of patiënten met een verdenking op ernstige hartritmestoornissen kunnen altijd met voorrang worden gezien door een cardioloog op de polikliniek of de Eerste Hart Hulp. Bij twijfel kan altijd overlegd worden.

 

Carrousel

 

Sinds enkele jaren participeert onze vakgroep in het carrouselmodel. Dit houdt in dat gedurende een jaar een specialist een zestal keren meeloopt met een HAGRO om geselecteerde patiënten mee te beoordelen. Dit om de kennis van huisartsen over het specialisme op te vijzelen. Mocht u geïnteresseerd zijn om met uw HAGRO een carrouseltraject op te starten dan kan dit geregeld worden in overleg met Toon Oomen of Paul van Haelst.

 

Nascholingen

 

Als er behoefte bestaat aan nascholing over een specifiek onderwerp dan kan dit altijd gerealiseerd worden in overleg met een van de cardiologen.