header_geomedic

De rol van de ambulanceboot

Als enige ziekenhuis in Nederland beschikt het Antonius Ziekenhuis over een eigen ambulanceboot. Deze boot is voorzien van alle benodigde medische voorzieningen: van een defibrillator en hartbewakingsapparatuur tot medicatie en zuurstofmaskers. Qua uitrusting en bemanning is de ambulanceboot gelijkwaardig aan een rijdende ambulance. De ambulanceboot is de afgelopen vaarseizoenen uitgebreid getest. Zo werd de varende ambulance ingezet tijdens talloze watersportevenementen, zoals de Sneekweek, het skûtsjesilen en de Harlinger Havendagen.

 

De bemanning verleende tientallen keren eerste hulp en waar nodig werd de patiënt naar het ziekenhuis vervoerd. Dit eerste seizoen heeft één ding duidelijk gemaakt: de ambulanceboot voorziet duidelijk in een behoefte en heeft een grote toegevoegde waarde.

 

Omdat de ambulanceboot is gekoppeld aan het alarm- en lokaliseringssysteem, ziet de bemanning in één oogopslag waar de hulpvraag vandaan komt. Afhankelijk van de eigen positie en de instructies van de SEH/meldkamer 112, kan de ambulanceboot meteen eerste hulp bieden.

 

Lees verder: Alle voordelen van Geomedic op een rij