header_aed4

Registreer uzelf als hulpverlener

Snel ingrijpen is bij een hartstilstand van groot belang. Meldkamers Ambulancezorg zetten dan ook steeds vaker vrijwilligers in om te assisteren bij het redden van levens, zodat al voor de komst van de ambulance kan worden begonnen met de reanimatie. Een groot deel van de meldkamers maakt hiervoor al gebruik van HartslagNu. Ook u kunt zich als vrijwilliger hiervoor aanmelden.

 

Bij een noodoproep zoekt HartslagNu binnen een straal van één kilometer de dichtsbijzijnde beschikbare AED's en geregistreerde hulpveleners. Een deel van de hulpverleners krijgt vervolgens een sms om direct naar het slachtoffer te gaan, een ander deel wordt gevraagd eerst een AED te halen en zich dan richting slachtoffer te begeven. Hierbij wordt gekeken naar de afstand tussen hulpverlener tot het slachtoffer en die tot de beschikbare AED's. Per noodoproep worden maximaal 30 hulpverleners opgeroepen.

 

Zowel hulpveleners met een geldig reanimatiecertificaat als bezitters van een AED kunnen zich via de website van HartslagNu aanmelden. Deelname is vrijwillig; wanneer u bij een oproep door omstandigheden niet hulp kunt verlenen hoeft u niet te reageren.

 

Meld u nu aan!