header_verpleegkundigen6

Verpleegafdeling

Op verpleegafdeling F1 verblijven patiënten met een hartaandoening, zoals pijn op de borst, een hartinfarct of een hartritmestoornis. Een deel van de patiënten komt voor een dagopname, zoals een hartkatheterisatie of de implantatie van een pacemaker. Opname vindt verder plaats via de Eerste Hart Hulp, via overname van de hartbewaking of een andere verpleegafdeling, via de polikliniek of door overname uit een ander ziekenhuis.

 

De afdeling bevindt zich naast de hartbewaking en biedt plaats aan achttien patiënten, verdeeld over zes éénpersoonskamers en zes tweepersoonskamers.

 

 

Bewaking op afstand (telemetrie)

 

In sommige gevallen kan het nodig zijn om het hartritme een poosje te observeren, zonder dat daarvoor opname of een langer verblijf op de hartbewaking nodig is. Dit is mogelijk met bewaking op afstand, wat we ook wel telemetrie noemen. Een reden hiervoor kan zijn het observeren van een ritmestoornis, maar bijvoorbeeld ook om de invloed van medicatie op het hartritme of de werking van een pacemaker te beoordelen.

 

Voor de bewaking krijgt de patiënt vijf elektroden op de borst die zijn verbonden met een zender. Deze zender werkt op batterijen en stuurt zijn gegevens draadloos naar een monitor op de hartbewaking. De patiënt kan zich op deze manier dan ook vrij bewegen op de afdeling. Het hartritme wordt door verpleegkundigen van de hartbewaking in de gaten gehouden.

 

 

Bezoektijden

 

Op de afdeling Cardiologie F1 gelden de algemene bezoektijden van het ziekenhuis. Er is dagelijks gelegenheid tot bezoek van 16:00 - 20:00 uur. Op zon- en feestdagen kan de patiënt ook van 11:00 - 11:30 uur worden bezocht.

 

Contact


De afdeling is telefonisch bereikbaar via het nummer 0515-488680