header_verpleegkundigen6

Cardio research

De afdeling Cardiologie houdt zich naast de algemene patiëntenzorg ook bezig met wetenschappelijk onderzoek. Hieronder vallen grote internationale studies naar nieuwe medicamenteuze behandelingen, maar ook meer kleinschalige onderzoeken. Deze studies naar de effecten en eventuele bijwerkingen van nieuwe medicijnen verlopen volgens een wetenschappelijk opgezet plan. Geneesmiddelenonderzoek gebeurt in verschillende fasen, waarbij onderzoek bij patiëntengroepen een verplichte stap is voordat geneesmiddelen op de markt gebracht mogen worden.

 

De vakgroep Cardiologie vindt het belangrijk dat nieuwe ontwikkelingen in een vroeg stadium gevolgd worden en draagt op deze manier graag haar steentje bij aan de verbetering van de behandeling van hart- en vaatziekten. U kunt door uw cardioloog worden gevraagd of u wilt deelnemen aan een wetenschappelijk onderzoek. Deelname is geheel vrijwillig.

 

Wie zitten er in het researchteam?

 

Het team dat zich bezighoudt met geneesmiddelenonderzoek bestaat uit vier cardiologen en twee researchverpleegkundigen. Gedurende een onderzoek functioneert een cardioloog samen met een researchverpleegkundige als vaste contactpersoon en vraagbaak.

 

Het volledige team:

 

  • Petra van der Bij, researchverpleegkundige
  • Peter Meijlis, researchverpleegkundige
  • Zusan Kromhout, researchverpleegkundige
  • Dr. H.P. Swart, cardioloog
  • Dr. D.E.P. de Waard, cardioloog
  • Dr. A.Oomen, cardioloog
  • Dr. P.L. van Haelst, cardioloog

 

 

Peter Meijlis, Petra van der Bij en Zusan Kromhout

 

Vragen?

 

Bij vragen kunt u ons tijdens kantooruren op werkdagen bellen : 0515 – 488430

 

Wij vinden een vriendelijke en zorgvuldige begeleiding van onze patiënten erg belangrijk. U vindt de afdeling cardioresearch op de cardiologie poli, routenummer 14.

 

Ons adres:

Antonius ziekenhuis

Cardiologie poli / research

Bolswarderbaan 1

8601 ZK Sneek

 

Lees verder: Meedoen aan een onderzoek