header_verpleegkundigen6

Symposium 'aangeboren en erfelijke hartaandoeningen bij kinderen en volwassenen'

Al jaren is er een samenwerking tussen de kindergeneeskunde uit Sneek en het UMCG voor kinderen met hartafwijkingen. De laatste drie jaar is de samenwerking uitgebreid met de cardiologen uit Sneek. Hierdoor is het mogelijk om, zoveel mogelijk, de patiënten in de eigen regio te begeleiden met de expertise uit het UMCG. Nadat de kinderen de pubertijd te boven zijn gekomen kunnen zij vervolgens naadloos verder gecontroleerd blijven bij de volwassen cardioloog.

 

De vraag naar genetisch onderzoek is de laatste jaren duidelijk toegenomen. Aan de ene kant wordt er steeds meer een genetische basis gevonden voor bepaalde cardiologische afwijkingen, aan de andere kant vraagt de patiënt meer om een verklaring voor familiair voorkomende ziektebeelden. Dit is de reden dat in Sneek al drie jaar een cardiogenetica polikliniek aanwezig is in samenwerking met de klinische genetica van het UMCG.

 

Tijdens het symposium 'aangeboren en erfelijke hartaandoeningen bij kinderen en volwassenen' worden beide entiteiten belicht vanuit de diverse gezichtspunten. Het symposium vindt plaats op woensdag 14 september 2011 vanaf 17 uur tot 20 uur in het Fries Scheepvaart Museum te Sneek en is bedoeld voor huisartsen, kinderartsen en cardiologen.