header_verpleegkundigen6

Inschrijving Hart en Zeil 2012 geopend

Voor kinderen met een ernstige hartafwijking is (jeugd)wedstrijdzeilen meestal niet mogelijk. Voor de stichting Hart en Zeil reden om in 2012 alweer voor de vijfde maal een fantastisch zeilweekend voor hen te organiseren. De inschrijving voor Hart en Zeil 2012, dat plaatsvindt van 1 tot en met 3 juni, is nu geopend. Vrijwilligers van de afdeling Cardiologie verzorgen tijdens het weekend de medische begeleiding.

 

De laatste editie van Hart en Zeil vond plaats in 2009. Ruim 50 kinderen met een aangeboren hartafwijking, in de leeftijd van 7 tot 15 jaar, hadden een onvergetelijk feestweekend. De kinderen volgden onder andere zeilwedstrijden in de Flits en Schakel op het Sneekermeer. Daarnaast konden ze zelf varen in zeilboten en snelle rubberboten. Om het feest compleet te maken werd er gezongen tijdens een karaokeavond en gedanst in een disco.

 

Wil jij meedoen met Hart en Zeil of wilt uw kind opgeven? Vul dan nu het aanmeldformulier in!

 

Geschiedenis Hart en Zeil

 

De oorsprong van het evenement ligt in het 20-jarig jubileum van de Flitsclub in het jaar 1992. Het bestuur van de Flitsclub wilde rondom dit jubileum ook iets doen voor kinderen met een ernstige hartafwijking die zelden of nooit een uitje hebben. Daarom werd een zeilweekend voor jonge hartpatiënten georganiseerd. Door de inzet van het bestuur en vele vrijwilligers werd het evenement een groot succes.

 

Met het 30-jarig jubileum van de Flitsclub in 2002 volgde de tweede editie van Hart en Zeil. Om zeker te stellen dat het evenement iedere twee jaar kan worden georganiseerd besloten een viertal oud-organisatoren daarop in 2006 de stichting Hart en Zeil op te richten. In 2007 werd de derde editie gehouden, waarna in 2009 het vierde zeilweekend volgde.