header_verpleegkundigen6

Cursus reanimatie voor Serious Request

Binnen het Antonius Ziekenhuis zijn de afgelopen tijd veel acties gehouden voor de actie Serious Request 2013. Ook de afdeling Cardiologie heeft zijn steentje bijgedragen. Zo werden zelfgemaakte producten verkocht en hebben medewerkers van de Hartbewaking afgelopen maand tweemaal een reanimatiecursus gegeven, waarvan de opbrengst volledig naar de actie gaat.

 

Op 12 november en 3 december werden ruim 30 belangstellenden geschoold in de reanimatie en het gebruik van een AED. Na drie uur, waarbij zowel theorie als de praktijk aan bod kwamen, kregen alle deelnemers een geldig reanimatiecertificaat. De avonden brachten in totaal ruim 700 euro op.

 

Serious Request 2013, een samenwerking tussen 3FM en het Rode Kruis, vraagt aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Het glazen huis staat ditmaal in Leeuwarden.

 

Op dit moment lopen er nog verschillende actie binnen het Antonius Ziekenhuis. Op 19 december sluit de actie en wordt de totale opbrengst via een cheque symbolisch overgedragen aan de groep “Serieus verzoek” Sneek in het glazen huis op het Schaepmarktplein. De volledige opbrengst van alle acties in Sneek wordt later aangeboden bij het echte glazen huis, op het Wilhelminaplein te Leeuwarden.