header_verpleegkundigen6

Cardiologie Sneek gekozen tot beste researchteam

Het team dat zich binnen onze afdeling bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen is donderdag 22 november verkozen tot beste Research Team van Nederland. De award werd op een congres van de Werkgroep Cardiologische Centra Nederland (WCN) in Amsterdam uitgereikt.

 

De afdeling research is gekozen uit een lijst van 21 genomineerde centra door heel Nederland en volgt daarmee het Meander Medisch Centrum uit Amersfoort op als beste centrum. Het onderzoeksteam bestaat uit vier cardiologen en drie onderzoeksverpleegkundigen. Zij houden zich bezig met grote internationale studies naar nieuwe medicamenteuze behandelingen, maar ook meer kleinschalige onderzoeken.

 

Van links naar rechts: cardioloog Henk Swart, onderzoeksverpleegkundigen Peter Meijlis, Petra van der Bij, Zusan Kromhout en cardioloog Paul van Haelst

 

De WCN is een vereniging waarin 58 niet-universitaire ziekenhuizen samenwerken op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. De vereniging levert zowel nationaal als internationaal een belangrijke bijdrage aan klinisch onderzoek, gericht op het verbeteren van de behandeling en preventie van hart- & vaatziekten.

Overige onderwerpen
Externe info