header_verpleegkundigen6

Antonius College 31 mei in Emmeloord over hart- en vaatziekten

Op 31 mei aanstaande organiseert het Antonius Ziekenhuis in theater ’t Voorhuys in Emmeloord een een lezing over hart- en vaatziekten. De zaal is open om 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur.

 

De lezing maakt deel uit van een serie informatiebijeenkomsten over medische ontwikkelingen voor een breed publiek, in Emmeloord en in Sneek: het Antonius College. Deze lezingen zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Wie de bijeenkomst van 31 mei wil bijwonen, moet zich hiervoor wel even van tevoren aanmelden. Dat kan via communicatie@antoniuszorggroep.nl of door te bellen met het Antonius Ziekenhuis Emmeloord, tel. 0527-620460

 

De lezing in ’t Voorhuys zal gaan over hart- en vaatziekten. Cardioloog Toon Oomen: “Met verschillende scans of een hartkatheterisatie kunnen we het hart steeds beter in beeld brengen. Op basis daarvan bepalen we hoe de patiënt met hartklachten behandeld moet worden: is hij geholpen met medicatie, moet er gedotterd worden, is een pacemaker nodig, of een transplantatie of gaat de patiënt verder naar de hartfalenpoli. Bijzonder voor een ziekenhuis als dat van ons, is onze kennis van genetica. Op basis van erfelijkheid kun je al veel zeggen over het risico op hartziekten, en kun je zo nodig voorzorgsmaatregelen nemen.”

 

In juni volgt de derde Antonius College lezing. Die zal gaan over gynaecologie en verloskunde en wordt gehouden in het ziekenhuis in Sneek. In het najaar worden weer drie lezingen gepland in Sneek en Emmeloord. De bijeenkomsten wordt georganiseerd in samenwerking met de NDC-groep, de uitgevers van onder andere De Noordoostpolder, het Sneeker Nieuwsblad, de Wijd & Zijd, de Bolswarder Courant en de Jouster Courant.