header_verpleegkundigen6

AED service Antonius Ziekenhuis verhoogt de veiligheid in de regio

Op verschillende locaties in de regio verhoogt de Antonius Zorggroep de veiligheid door zorg omtrent AED en reanimatie. Met een netwerk van ruim 300 AED apparaten op verschillende locaties in de provincie Fryslân en in de Noordoostpolder en met meer dan 4000 mensen die zijn opgeleid om te reanimeren, is de veiligheid van de inwoners in deze regio vergroot. Om die service uit te breiden, herhalingscursussen te geven en de AED apparaten te onderhouden en controleren, beschikt het Antonius Ziekenhuis nu over een speciale auto. De aanschaf van deze auto werd mede mogelijk gemaakt door Peugeotgarage Hylkema in Sneek, Friesland Lease, Rabobank Zuidwest-Friesland en Interlinie.

 

 

“Met alleen de AED apparaten en een enkele reanimatiecursus ben je er nog niet,” zo vertelt Gerlof van der Werf, hoofd van de afdeling Cardiologie van het Antonius Ziekenhuis. “Het is van groot belang dat de AED apparaten gecontroleerd en goed onderhouden worden. En voor de mensen die een reanimatiecursus hebben gevolgd, is het noodzakelijk dat ze elk jaar op herhalingscursus gaan. Alleen zo kun je in geval van nood iemand helpen. Verder verzorgt de afdeling Cardiologie ook de nazorg voor vrijwilligers die betrokken zijn geweest bij een reanimatie.  Met deze auto kunnen we gemakkelijker de regio in en service op locatie bieden. Ook voor nieuwe reanimatiecursussen is het handig dat we een grote regio kunnen bestrijken.”

 

De auto werd door deze bedrijven onthuld en officieel overhandigd aan cardioloog Toon Oomen en afdelingshoofd Gerlof van der Werf.

 

Bedrijven, gemeenten, jachthavens, buurtverenigingen en andere organisaties die een reanimatiecursus van het Antonius Ziekenhuis willen volgen of een AED-apparaat willen installeren, kunnen hiervoor contact opnemen met A. Koffeman 0515-488854 of dhr. G. van der Werf 0515-488544. Zie voor meer informatie ook AED Serviceproject.