header_verpleegkundigen6

Op donderdag 15 november wordt het tweede Hart & Vaatcafe georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst is er aandacht voor de nieuwste onderzoeksmogelijkheden om hart- en vaatziekten in beeld te brengen en toelichting op de nut en noodzaak van studies die gedaan worden om o.a. de behandelingen van hart- en vaatziekten te verbeteren.

Het Antonius Ziekenhuis heeft voor langere periode het onderhoud aan AED’s verzorgd. Er is een groot netwerk ontstaan van AED’s binnen de regio waardoor de veiligheid van zorg is toegenomen. De vrijwilligers hebben met deze AED’s vele goede acties kunnen uitvoeren. Hier mogen we trots op zijn. Het beheer van de AED's dragen wij nu over.

 

Tijdens het Hart&Vaatcafé in het Antonius-ziekenhuis te Sneek op 1 maart jl. kwamen zo’n vijftig geïnteresseerde deelnemers af.

Op 27 oktober organiseren het Antonius College en de Hart en Vaatgroep een Antonius College.De lezing gaat deze keer over hartfalen en de psychosociale impact die dit kan hebben. De lezing wordt gegeven door Maarten Joosten, cardioloog en Josta Hofstee, klinisch psycholoog. De Hart & Vaatgroep is aanwezig met informatie.

Per 1 februari 2016 heeft Paul van Haelst afscheid genomen als cardioloog van het Antonius Ziekenhuis. Paul heeft veel voor ons betekend, zowel in Sneek als in Emmeloord.