header_verpleegkundigen6

Op 27 oktober organiseren het Antonius College en de Hart en Vaatgroep een Antonius College.De lezing gaat deze keer over hartfalen en de psychosociale impact die dit kan hebben. De lezing wordt gegeven door Maarten Joosten, cardioloog en Josta Hofstee, klinisch psycholoog. De Hart & Vaatgroep is aanwezig met informatie.

Per 1 februari 2016 heeft Paul van Haelst afscheid genomen als cardioloog van het Antonius Ziekenhuis. Paul heeft veel voor ons betekend, zowel in Sneek als in Emmeloord.

Het Hart- en vaatcentrum van het UMC Utrecht organiseert op zondag 21 juni een tandemtocht in de omgeving Zeist-Utrecht. Bij deze fietstocht van 40 km klimmen (hart)patiënten, artsen, vrienden en familie samen op een tandem om geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar erfelijk hartfalen. Het streven is dat elke deelnemer minimaal 500 euro bij elkaar fietst voor het onderzoeksdoel.

Consulent hartfalen

Met een taart, aangeboden door het bedrijf Chipsoft, is begin deze maand het nieuwe hartrevalidatiedossier in gebruik genomen. De zorg voor revaliderende hartpatiënten wordt hiermee verder geoptimaliseerd.

Dinsdag 6 mei wordt gestart met de verbouwing van de teampost van de afdeling Hart-Long (F1). De teampost wordt vergroot, om ruimte te krijgen voor het personeel en de extra computers die er met de invoering van het elektronisch dossier bij zijn gekomen.

 

De werkzaamheden, die helaas overdag voor de nodige (geluids-)overlast zullen zorgen, zullen ongeveer twee weken in beslag gaan nemen.