header_verpleegkundigen6

Het Antonius Ziekenhuis heeft voor langere periode het onderhoud aan AED’s verzorgd. Er is een groot netwerk ontstaan van AED’s binnen de regio waardoor de veiligheid van zorg is toegenomen. De vrijwilligers hebben met deze AED’s vele goede acties kunnen uitvoeren. Hier mogen we trots op zijn. Het beheer van de AED's dragen wij nu over.

 

Tijdens het Hart&Vaatcafé in het Antonius-ziekenhuis te Sneek op 1 maart jl. kwamen zo’n vijftig geïnteresseerde deelnemers af.

Op 27 oktober organiseren het Antonius College en de Hart en Vaatgroep een Antonius College.De lezing gaat deze keer over hartfalen en de psychosociale impact die dit kan hebben. De lezing wordt gegeven door Maarten Joosten, cardioloog en Josta Hofstee, klinisch psycholoog. De Hart & Vaatgroep is aanwezig met informatie.

Per 1 februari 2016 heeft Paul van Haelst afscheid genomen als cardioloog van het Antonius Ziekenhuis. Paul heeft veel voor ons betekend, zowel in Sneek als in Emmeloord.

Het Hart- en vaatcentrum van het UMC Utrecht organiseert op zondag 21 juni een tandemtocht in de omgeving Zeist-Utrecht. Bij deze fietstocht van 40 km klimmen (hart)patiënten, artsen, vrienden en familie samen op een tandem om geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar erfelijk hartfalen. Het streven is dat elke deelnemer minimaal 500 euro bij elkaar fietst voor het onderzoeksdoel.