header_verpleegkundigen

Over de afdeling Cardiologie

De vakgroep Cardiologie in het Antonius Ziekenhuis is een dynamische afdeling waar de patiënt altijd centraal staat. Voor patiënten in Zuidwest Friesland en de Noord Oost Polder zijn we op ieder tijdstip van de dag bereikbaar. De lijnen zijn kort en daarom zijn onze wachttijden minimaal.

 

Alle patiënten worden door een eigen cardioloog behandeld, al wordt er achter de schermen druk overleg gevoerd over de beste zorg mocht dit nodig zijn.

Wij zijn ambitieus en proberen naast de ‘gewone’ cardiologische zorg ook iets extra’s te brengen.

 

Zo hebben wij als enige afdeling Cardiologie in Noord Nederland speciale spreekuren gericht op patiënten met erfelijke hartziekten en met aangeboren hartafwijkingen. Deze spreekuren worden in samenwerking met de collega’s uit het UMCG verzorgd. Dit zorgt ervoor dat een groot aantal patiënten een verre reis bespaard blijft.

 

Het allerbelangrijkste voor ons is en blijft zorg aanbieden met een menselijk gezicht. Een overzichtelijke afdeling met duidelijkheid over wie waar verantwoordelijk voor is, zodat u als patiënt altijd weet bij wie u terecht kunt.

Veel informatie over ons en onze afdeling kunt u op deze website vinden, heeft u nog vragen of opmerkingen dan horen wij het graag van u.